Orbán horrorshow-járól ír a Financial Times blogja

2012. szeptember 07. 15:01

Több külföldi újság is kommentárban foglalkozott Orbán Viktor IMF-hitellel kapcsolatos bejelentésével.

2012. szeptember 07. 15:01

 

A The Wall Street Journal New York-i napilap közölte, hogy az IMF még nem fogalmazott meg követeléseket Magyarországgal szemben, többek között a nyugdíjak csökkentését sem kérte. Elemzők szerint a tegnapi videóüzenet a választóknak szólt, akik aggódnak a megszorítások bevezetése miatt. Elemzők felhívták a figyelmet arra, hogy Magyarországgal szemben így nőni fog a szkepticizmus. 

Az angol Financial Times blogján Orbán horrorshow-ja címmel jelent meg egy kommentár a videóüzenetről. Az író szerint ez csak egy újabb csavar a hitelkérés történetében. Mujtaba Rahman, az Eurasia Group elemzőjének véleménye szerint Orbán a bejelentés eredményeképp politikai nyereségre számít. Mivel ha a megállapodás megszületik, a magyar kormány kijelentheti, hogy számos engedményt ért el. Viszont ha nem egyeznek meg a felek, Orbán Viktor azt mondhatja, hogy megvédte az állampolgárokat a megszorító intézkedésektől.

A lengyel Gazeta Wyborcza baloldali liberális napilapban megjelent cikkben az író úgy gondolja, hogy Gyurcsány Ferenc kormányzásának köszönhetően Magyarország már több éve gazdasági nehézségekkel küszköd, amelyeken nem segítettek Orbán Viktor intézkedései sem.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felfújta a szél
2012. szeptember 07. 23:44
"Mujtaba Rahman, az Eurasia Group elemzőjének véleménye szerint " No lám, mégiscsak félázsiaiként foglalkoznak velünk
lynx
2012. szeptember 07. 17:34
A The Wall Street Journal honnan tudja mi hangzott el a tárgyalásokon? Ott voltak Ők is? Mi abban a "hír", hogy Orbán politikai nyereségre számít a nyilatkozataiból? Nem az a dolga? Vicc az egész, az látszik félnek a magyaroktól, ha nyilvánosságra kerülnek, mindjárt visszatáncolnak. Egyébként meg jól elvannak így is, visszafizetjük a szocik által eltapsolt pénzt így is, ha beledöglünk akkor is és nagyobb kamatot kapnak a magyar államkötvényekre, mint az IMF hitelre. Csak túléljük.
kjkj945
2012. szeptember 07. 16:37
http://www.horrorshowmagazine.com/
tarackos
2012. szeptember 07. 15:56
"Gyurcsány Ferenc kormányzásának köszönhetően Magyarország már több éve gazdasági nehézségekkel küszköd, amelyeken nem segítettek Orbán Viktor intézkedései sem" Pontos! Feri elqrta viktor pedig mégjobban. Ezek a vörös kiszcsökevények már csak ilyenek, elqrósak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!