Mégis volt demars

2011. november 12. 10:44

Aggályokat fogalmazott meg a sarkalatos törvényekkel kapcsolatban Eleni Tsakopoulos Kounalakis. Az amerikai nagykövet a Népszavának adott interjújában megerősítette, valóban demarsról volt szó Orbán Viktorral való találkozóján, ám írásos jegyzéket nem adott át a miniszterelnöknek.

2011. november 12. 10:44
Megerősítette az amerikai nagykövet a Népszavának adott telefoninterjújában, hogy az Orbán Viktorral folytatott találkozóján aggályokat fogalmazott meg a sarkalatos törvényekkel kapcsolatban. Eleni Tsakopoulos Kounalakis a lap kérdésére aláhúzta, valóban demarsról volt szó, ám írásos dokumentumot nem adott át a miniszterelnöknek.
 
Korábban sok találgatás látott napvilágot annak kapcsán, valójában mi is hangzott el a nagykövet és Orbán Viktor találkozóján. A Magyar Narancs korábban diplomáciai körökre hivatkozva arról írt, Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő közlésével ellentétben mégis volt tiltakozójegyzék a megbeszélésen. Nem sokkal később Washingtonban tárgyalt Prőhle Gergely helyettes külügyi államtitkár Thomas O. Melia amerikai kollégája. „Ha a magyar kormány számára nem tűnt volna fel e demars fontossága, akkor Washington kész haladéktalanul megismételni” - írta a lap Thomas Meliára hivatkozva.

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2011. november 14. 17:14
Szóbeli démarche? Diplomáciai JEGYZÉK írásos nyom nélkül? :D Nyilván a félkegyelmű Népszava olvasók vígan kajálják, mint kacsa a nokedlit - hiszen max. a disznóól pereméig tart a tájékozottságuk. Pedig annyira nem bonyolult beírni a Google-be, hogy hogyan néz ki egy szóbeli diplomáciai jegyzék. Mert amúgy van ilyen. Igaz, nem úgy, ahogy ez a görög nevű szerencsétlen mondja. Röviden: szóbeli jegyzék is írásban van, csak személyesen adják át. Ezt hívják szóbeli jegyzéknek. Az meg tényleg csak a Népszava törzsközönségnél bír átcsúszni, hogy a nagykövet eftársnő írásban ugyan nem vitt magával semmit, de amit mondott az egy szóbeli demarche volt. Röhej! :DDD
liberálzöld.
2011. november 14. 08:38
Demars az angol szövegben volt. A magyarban nem. Mint már annyiszor.
cunningham
2011. november 13. 21:20
Kedves Fidesznyikek! Ha ennyire nem érdekes, mit mondott a nagykövet, ilyen büszkén hirdetitek, hogy szarni kell az amcsikra....akkor áruljátok már el, hogy mi szükség volt Szijjártó hazugságára? Miért kellett letagadnia a tiltakozást? Csak nem azért, mert esetleg mégis számít? Csak nem azért, mert egy választást már elbuktak az amerikaiak miatt? Ha ezt a sok zöldséget, amit itt összahordtok, komolyan is gondoljátok, akkor Szijjasnak a meeting után azt kellett volna mondani, hogy 'igen, tiltakoznak, de szarunk rá' Ja, és azon rugóztok, hogy a nőnek görög neve van?? Hát persze, mert Deutsch echte ungarische:):)
sky.net
2011. november 13. 16:40
hát az legalább két pirospont viktornak ha ezt az ingatlanos ringyót rövid úton elküldte a picsába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!